Jun 19, 2012

Terima Hakikat

"kita akan bahagia apabila melihat orang yang kita cinta bahagia dengan orang yang dicintai"

PENIPU ! kenapa aku tak rasa macam tu ? aku SEDIH tapi aku tak BAHAGIA . kenapa ??? 
kenapa aku sedih bila tengok status Fesbok die sedang bahagia dengan orang lain . sepatutnye aku bahagia bila tengok die bahagia . ! hummm aku kena redo . semua ni ketentuan ilahi . dah dia bukan jodoh aku kan ?
Lagipon dia terlalu baik untuk aku . 

"lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik "

siapalah aku ? yang buta soal agama ni . aku tak layak untuk dia . memang tak pernah layak . Ya Allah terima kasih atas petunjuk yang telah kau berikan . sesungguhnya aku hanya seorang hambamu yang lemah . Ya Allah tabahkan hati aku untuk menerima semua cubaan dan dugaan yang telah kau berikan Ya Allah . :( 
Ya Allah jika sudah takdir yang aku memang tak akan pernah bahagia dengan mana mana lelaki di dunia ni aku redho . sebenarnya aku tgk kat Fb die . status yang kat bawah ni . yeee memang hati aku hacur . dan sejak pada harini semangat aku dah down . aku dah putus asa . aku dah xberdaya dah . andai saja aku bole hentak kepala aku kat dinding . kemudian aku hilang ingatan . see ? macam mudah kan ? tapi tak boleh . kehidupan bukanlah semudah ABC . :( 


Awak , saya cuba lupakan awak . saya dah delete semua tentang awak . macam yang ustaz azhar idrus cakap . saya dah cuba tak nak tengok awak . saya dah cuba lupakan semua tentang awak . tapi awak . sumpah . saya tak boleh . saya berdoa setiap malam sebelom saya tidur supaya Allah lupakan ingatan saya terhadap awak . tapi saya tak boleh . ingatan saya kpada awak lagi kuat . saya sendiri xtahan . saya dah penat . awak tolong pergi dari ingatan saya . tolong pergi dari hati saya . saya xnak ingat awak . YA ALLAH tolong aku ya Allah . 


Girl ,
you're the lucky lucky girl in this world . awak beruntung sangat sangat . awak beruntung sebab awak dapat die . die baik sangat . saya berani bersumpah yang awak tak akan menyesal dapat die . die orang yang saya kenal akan sentiasa jaga awak . bersama dengan awak dan die memang seorang yang sangat sangat setia . Dulu saya juga seorang yang sangat beruntung . Tapi disebabkan kesilapan saya semuanya berakhir . Saya menyesal tapi saya tahu saya kena redho . :) Awak , jaga die molek molek ye . die seorang yang sensitif . die seorang yang tak akan mengaku kalau die terluka . die jugak seorang yang tak pernah marah . kalau die sakit hati die akan pendam . die xkan cakap kat awak . ingat tu . Awak tolong jaga die sebaik baiknye . saya tak mampu nak jaga die . dan saya xpernah nak jaga hati die . saya memang sangat bodoh awak . saya harap awak takkan jadi bodoh .mcm saya  :)

No comments:

Post a Comment