Dec 31, 2015

Goodbye 2015


2015 was like a roller coaster. Up and down and up and down. But im definitely not ready for the next ride.


nervous ? emm entahlah 😅

sometimes, you may think something is too great to let go, but sometimes greater things can only happen after you let go . such a painful reminiscence, yet you still wanted to treasure those priceless moments. And yes, im the one who really hate "goodbye" but yeah! we have to. and we're always goodbye for everything right ? Hmm okay, dear 2015, Thanks for many lessons. 2016,I'm ready to learn life and new lessons😊.  So, HAPPY NEW YEAR !  🎉🎊

Dec 29, 2015

Takkan kerana cinta yang belum pasti....

Takkan kerana cinta yang belum pasti.  Yang belum kau miliki , Kau dah merajuk dengan ilahi .. 

Allah kejam dengan aku ! ...

*Wanita pertama yang disuka Aiman , menolaknya tanpa memberi peluang dirinya untuk membuktikan cintanya .*

Aiman : Nasss, Wardah tolak aku . Tolak aku sampai jatuh . Sakit Nassss .... 
Anas : Hahahahahhahahahahaa. kelakar lah kau nie . 
Aiman : Aku hairan kenapa dia nak berkawan jee dengan aku, sedangkan aku cinta and sayang sangat kat dia . Ahhhhh ! dunia nie tak adil !

Anas : aku kenal si aiman nie . Bukan senang nak jatuh hati . Dah jatuh hati . Di lukai pula..... * dalam hati *
Aiman : Nasss , aku patah hati . Kenapa Allah kejam dengan aku . Aduh !! Kenapa sakit sangat !  
Anass : Ok Fine . Aku nak tanya kau . Sekarang umur kau berapa ?
Aiman : Baru 20 tahun . eheee
Anass : kalau kau dapat dia , kau nak buat apa . Tunang ? Kahwin ? 
Aimin : * senyum kambing*
Anas : sabar bro ! tulang rusuk kau takkan tertukar . kalau suke . doaa lah . bukan nya menyalahkan Tuhan . 
kita hidup ni bukan untuk bercinta je.

May 24, 2015

My fav girl who is born on 24th May


"A friend should be one in whose understanding and virtue we can equally confide, and whose opinion we can value at once for its justness and its sincerity."



Its Aimi Husna Birthday . 




Special shoutout to her everyones . A girl who born on 24th May . She is not only have a good looking but she is genius too . Sumpah! Sangat genius . tapi benda yang orang suka tentang this girl is . dia sikit pon bukan jenis showoff . bukan jenis yang bercakap belakang . kutuk orang sana sini . tunjuk baik . and the best part . selalu berprasangka baik . pendengar yang setia . and ofkos la jadi pendengar segala macam masalah i . hahaha sampai i keep wondering . dia ni tak bosan ke asyik dengar je segala cerita dongeng . kisah sedih aku yang tak pernah habis ni ;'D but she said she dont .  sebab tu ramai yang senang dengan dia . and i serious tak paham ada jugak yang jealous dengan dia . cakap buruk pasal dia . even kau sendiri pon bukan kenal dia . 

hmm . nak mula macam mana ye ? okay, mula dengan our first met ;) 

How can i forget the first time our met . Kat cafe . Hahaha kelakar . Time tu i was like 

"sape pulak dia ni . Bila masa pulak dia masuk ?" 


then time tu jugak ada orang kenalkan . 

"Sherry ni Husna, dia baru masuk harini ." 


Oh okay . Then rasanya . Haritu or keesokkan hari kita start pergi pantai . Pantai mana i dah lupa . Tapi yess . Tu start kita rapat . Balik dari tu we start rapat . Lepak kat cafe berdua tanya macam macam . soalan yang paling tak boleh bla ... 

"shery, pakwe orang mana?" 


Hahaha macam mana aku tak gelak . pakwe pon takdak . macam mana nak jawab . hahaha bila shery cakap takde pakwe husna gelak jee . Sebab tak percaya . And i asking you for the same question ;) 

ingat tak husna time kita Cari kelas memasing . And time tu memasing takde mood sebab sekelas dengan orang yang kita tak suka/tak rapat/tak kenal . and shery lah orang yang paling takde mood hahaha. And husna ingat husna sorang je yang amek course tu . Hahaha besoknya rupanya you same class with Wan  .  Ingat tak kita berempat (fiq n wan) berjalan melalor cari class ? Hahaha . 

Balik semula pada awal2 tadi . Do you remember that Time i asking you 

"wechat ada tak ? Nak masukkan dalam group kita" 


but you said 

"tak install . Nanti lah install . Ada whatsapp je ." 


Hahaha so kita start chat chat kat whatsapp . Bergosip semuanya kat whatsapp . And kita jadi kawan rapat . Sangat cool ! Lagi best bila she is sekepala . And orang kuantan jugak . yela sebab time orientasi tu macam macam negeri ada ;) well, Eventho she is younger 1year than me . Tapi dia lagi matang dari iam . Why she is my fav girl ? 

"Shery are you okay?" 


Perkara yang paling aku benci . Ahahaha aku benci bila orang tanya soalan ni . Sebab bila orang bagi soalan ni . Aku memang tak boleh menipu !! Shes really knows me . 

"Tak , shery tak okay." 


Bila dia tahu im not okay . Dengan laju dia akan cari jalan nak buat aku okay balik . She asked me to tell everythings . Time tengah bercerita tu . Dia sabar je mendengar . Then bila dah abis . Beribu laa whatsapp masuk dengan ayat ayat semangat dia . Nasihat dia . She give me my spirit back . And yeahhh . Buat aku bangun jugak tau . Hahaha Ya Allah sumpah . I really love this girl . Masuk sem ni . Kita tak boleh jumpa dah . Nak lepak kat college . Sebab dia dah habis . Sumpah, mesti rasa betul kehilangan :'( lepasni , sape nak dengar my babbling pasal lectures tu, pasal orang ni, orang tu, pasal ni pasal tu . Sape lagi nak layan gila aku ? Sape lagi nak layan perangai 'wefie gile gile aku' ? Sape lagi nak selpie cucuk idung sesama :'( swear to God, im missing you (wipe tears) 

husna, i hV a lot things nak cerita kat sini . Tapi terlalu lalu lalu banyak . Sebab tu i pilih nak bercerita kat sini . Kat sini berapa patah perkataan pon boleh . Hahaha 

Eh, tak habis lagi ni tauu . Husna, im so glad that i met you . Im really hope that our friendship kekal sampai ke Jannah inshaAllah . Bcs, youre the best friend i eve met .  Happy Birthday Happy Birthday i love you !